Львівська обласна рада вимагає заборонити діяльність релігійних організацій УПЦ (московського патріархату)

Львівська обласна рада вимагає заборонити діяльність релігійних організацій УПЦ (московського патріархату)

29.11.2022

 

Депутати Львівської обласної ради сьогодні, 29 листопада, під час сесійного засідання прийняли рішення про необхідність заборони діяльності релігійних організацій (об’єднань) Української православної церкви (московського патріархату) на території Львівської області.

У своєму рішенні обласні обранці звертаються до Верховної Ради України щодо внесення відповідних законодавчих змін з метою заборони діяльності релігійних організацій УПЦ (мп), керівний центр якої знаходиться в державі, яка здійснила військову агресію проти України та окупувала частину її території.

Також обласна рада рекомендує органам місцевого самоврядування Львівщини сприяти зміні підлеглості громад УПЦ (мп) в канонічних й організаційних питаннях шляхом організації та проведення загальних зборів релігійних громад і внесення відповідних змін та доповнень до статутів (положень) релігійних громад.

Окрім того, депутати вирішили звернутися до правоохоронних органів та Сил територіальної оборони Збройних Сил України щодо забезпечення збереження майна, культурних цінностей релігійних організацій, які вирішили перейти до інших конфесій.