13 делегацій від країн-членів НАТО висловили солідарність і підтримку Україні

13 делегацій від країн-членів НАТО висловили солідарність і підтримку Україні

18.05.2022

У Львові, у вівторок, 17 травня, відбулося позачергове засідання Міжпарламентської Ради Україна – НАТО (UNIC). Ця зустріч є дуже важливою напередодні весняної сесії Парламентської Асамблеї НАТО, що незабаром відбудеться у Вільнюсі.

Участь у засіданні взяли 13 делегацій від країн-членів НАТО, співголови Міжпарламентської ради Україна-НАТО: перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, депутат польського Парламенту Міхал Щерба, начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Сторони проговорили порядок денний, який буде опрацьовуватися на Асамблеї у Вільнюсі, зокрема, питання: всебічної підтримки України та її збільшення; впливу війни на країни НАТО і на світові процеси; продовольчої та енергетичної безпеки; військового, військово-технічного співробітництва з країнами НАТО.

За результатами засідання Міхал Щерба поінформував, що представники 13 делегацій від країн-членів НАТО висловили солідарність і підтримку Україні.

«Ми відзначили хоробрість, рішучість, з якою український народ бореться проти агресії росії. Наші парламенти відіграли надзвичайно важливу роль у мобілізації підтримки Україні. Перш за все, ми вважаємо, що наші держави повинні продовжувати надавати військову допомогу Україні та ділитися розвідувальними даними. Ми повинні продовжувати й надалі тиснути на росію, щоб вона вивела свої війська з України та припинила цю війну», – підкреслив Міхал Щерба.

Члени делегації відвідали будівлі одного з вищих навчальних закладів Львова, де проживають приблизно 400 внутрішньо переміщених осіб. Гості поспілкувалися з переселенцями та оглянули умови, в яких вони перебувають.