Богдан Гагалюк взяв участь у засіданні правління Громадської ради при Львівській ОДА

Богдан Гагалюк взяв участь у засіданні правління Громадської ради при Львівській ОДА

03.03.2020

У понеділок, 2 березня, перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк взяв участь у позачерговому засіданні правління Громадської ради при Львівській ОДА, присвяченому реформуванню галузі охорони здоров’я.

Під час обговорення стану процесу реформування медицини у Львівській області Богдан Гагалюк наголосив, що медична реформа є однією з найскладніших реформ, оскільки має масовий людський характер і містить в собі великий фінансовий ресурс.

За інформацією департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, у п’ятницю, 28 лютого, закінчилося контрактування закладів із НЗСУ, а з 1 квітня припиняється державне фінансування закладів охорони здоров’я. Новий механізм фінансування виведе на позитивні показники ті лікарні, які лікують велику кількість пацієнтів. Лікарні, що не мають пацієнтів, будуть у збитках, адже Національна служба здоров’я не фінансуватиме їх.

Крім того, обговорили ситуацію у Львівській області із профілактикою інфекційних та вірусних захворювань.

У підсумку – домовилися провести круглий стіл із представниками Національної служби здоров`я України, місцевої влади, трудових колективів медзакладів, громадськості, ЗМІ та експертного середовища, щоб обговорити стан функціонування медичних закладів на території Львівської області.