Бюджетна комісія підтримала проєкт Комплексної програми регіонального розвитку Львівської області

Бюджетна комісія підтримала проєкт Комплексної програми регіонального розвитку Львівської області

11.02.2021

Комісія з питань бюджету та соціально-економічного розвитку сьогодні, 4 лютого, продовжила розгляд проєктів обласних цільових програм. Депутати заслухали та скерували на розгляд Львівської обласної ради ще 9 проєктів програм.

За словами голови комісії Володимира Квурта, бюджетна комісія підтримала сьогодні, зокрема Комплексну програму регіонального розвитку Львівської області на 2021 – 2025 роки.

«Програма матиме три напрямки: конкурс проєктів місцевих ініціатив, конкурс проєктів регіонального розвитку та реалізація стратегічних (розвиткових) проектів.

Наступного року ми пропонуватимемо підняти в межах програми «вагу» коефіцієнту платоспроможності наших об’єднаних територіальних громад, а також внести деякі зміни до шкали власного внеску (залучених коштів). Відтак ми розглянемо декілька моделей, які максимально зможуть врахувати і Стратегію розвитку Львівщини, і Стратегію розвитку гірських територій. Прагнемо, щоб менш забезпечені території могли на рівні змагатися і перемагати в проєктах у межах цієї програми.

На Комплексну програму регіонального розвитку ми пропонуємо передбачити з обласного бюджету 150 млн грн. Звичайно, ця програма потребує більшого обсягу фінансування, особливо, коли йдеться про інвестиції в майбутнє. Однак сьогодні виходимо з наших можливостей», - зауважив Володимир Квурт.

Як відомо, ідея напрацювати Комплексну програму регіонального розвитку належить голові Львівської обласної ради Ірині Гримак.

Також комісія підтримала проєкт Програми підтримки розвитку Пласту у Львівській області на 2021 – 2025 роки. «Ми зобов’язані максимально сприяти патріотичному, культурному, фізичному вихованню молоді. Переконаний, що частку участі молоді в інших програмах теж треба збільшувати, щоб вони відчували себе частиною суспільного життя області», - прокоментував Володимир Квурт.