Бюджетна комісія провела чергове засідання

Бюджетна комісія провела чергове засідання

18.09.2020

Сьогодні, 18 вересня, відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку. Участь у роботі комісії взяв перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк.

Під час засідання депутати заслухали інформацію про виконання обласних цільових програм у І півріччі 2020 року.

Так, станом на 1 липня фінансування обласних цільових програм становило 26% від загального обсягу фінансування, що є на рівні минулого року.

Окрім того, депутати погодили зміни до переліку об’єктів, які фінансуються з бюджету розвитку обласного бюджету. «Щороку у вересні ми моніторимо стан виконання робіт на об’єктах і ухвалюємо рішення про перерозподіл коштів там, де це необхідно. Відтак перерозподіляємо понад 15 млн грн для ефективного використання фінансового ресурсу бюджету розвитку. Остаточне рішення – за сесією облради», - пояснив голова комісії Олег Домчак.

Варто зауважити, що бюджетна комісія також заслухала інформацію департаменту фінансів Львівської ОДА про стан наповнення дохідної частини обласного бюджету. «Враховуючи непросту ситуацію з наповненням обласної казни через пандемію коронавірусу, дуже важливо, щоб ми за підсумками бюджетного року профінансували всі захищені статті і пріоритетні об’єкти», - наголосив голова комісії.

Додамо, що під час засідання депутати погодили внесення технічних змін до низки обласних цільових програм.