Бюджетна комісія розглянула низку профільних питань

Бюджетна комісія розглянула низку профільних питань

18.11.2020

Сьогодні, 18 листопада, відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку.

Спершу члени комісії заслухали інформацію Львівської ОДА щодо санітарно-епідеміологічного стану на території Львівщини та врегулювання ситуації, яка склалась у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Опісля депутати розглянули проєкт рішення «Про роботу Львівської обласної державної адміністрації в частині фінансування у 2020 році Програми проведення обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив у Львівській області на 2020 – 2025 роки».

«Є певне занепокоєння у територій, що ті об’єкти, які вже реалізовані і проплачені з базових і спонсорських коштів, будуть не профінансовані з обласного бюджету. Дуже добре, що 17 листопада черговий транш у сумі 10,5 млн грн скеровано на території. Програма проєктів місцевих ініціатив – іміджева програма для Львівщини, тому ми маємо тримати руку на пульсі її виконання», - наголосив голова комісії Олег Домчак, коментуючи ситуацію з фінансуванням цієї програми.

За інформацією департаменту фінансів Львівської ОДА, станом на сьогодні території зголосилися профінансувати Програму проєктів місцевих ініціатив на понад 5 млн грн. Відтак з урахуванням всіх змін з обласної скарбнички цю програму залишається профінансувати ще на 29 млн грн.  

Окрім того, комісія підтримала внесення змін до обласного бюджету, зокрема перерозподіливши фінансовий ресурс деяких обласних програм, окремі заходи яких неможливо виконати, спрямувавши кошти на завершення робіт у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі та у пологовому відділенні Львівської обласної клінічної лікарні.

Варто додати, що комісія також підтримала ініціативу виділення коштів для закупівлі книги автора Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса, Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР» з метою поповнення бібліотечних фондів бібліотек Львівської та Луганської областей.

На завершення Олег Домчак закликав Львівську ОДА якнайшвидше подати на розгляд обласної ради проекти профільних цільових програм на наступний період, оскільки 24 чинних програми мають кінцевий термін реалізації – 2020 рік.