День авіації: Олександр Ганущин привітав військових авіаторів

День авіації: Олександр Ганущин привітав військових авіаторів

28.08.2020

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин сьогодні, 28 серпня, на Бродівщині взяв участь в урочистостях з нагоди Дня авіації України та відзначив нагородами авіаторів військової частини А2595.

Спершу представники влади та військові поклали квіти до алеї «Загиблим воїнам-авіаторам», потім розпочалася урочиста частина заходу.

«Вітаю весь особовий склад 16-ї окремої бригади армійської авіації «Броди» з нагоди Дня авіації! Ваш героїзм і ваша відвага є прикладом для всіх українців!

Чекаємо на той день, коли на центральних площах ми задиратимемо голови і будемо тішитися за всі борти з українською мілітарною символікою, котрі пролітатимуть у небі, зокрема над Луганськом, Донецьком, Севастополем», - зазначив у вітальному слові Олександр Ганущин.

Окрім того, з нагоди професійного дня Олександр Ганущин за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, зразкову військову дисципліну відзначив  нагородами авіаторів військової частини А2595: старшину Луцюка Віталія Ігоровича, старшого сержанта   Гавронського Ігоря Володимировича, сержанта Польового Віталія Анатолійовича, молодшого сержанта  Крука Володимира Євгеновича, капітана  Петролюка Руслана Геннадійовича.

Довідково:

16-та окрема бригада армійської авіації «Броди» – учасник бойових дій під час війни на сході України. 2 травня 2014 року 2 вертольоти Мі-24 бригади були збиті під Слов'янськом. 24 червня під Слов'янськом був збитий Мі-8 бригади, у катастрофі загинуло 9 чоловік, серед них – майор Руслан Мазунов. Ще один Мі-8 був збитий 7 серпня під с. Березове Донецької області. 11 січня 2016 року загинув військовослужбовець бригади Козодій Роман Богданович.

29 травня 2019 року о 23.27 під час нічного навчально-тренувального польоту в рамках планових навчань «День – Ніч» було втрачено зв'язок з вертольотом Мі-8 в районі с. Сестрятин Рівненської області. Очевидці розповіли, що над селом пролетіли два вертольоти, один з них загорівся ще у повітрі і впав, вибуху чутно не було, бачили лише спалах. Внаслідок авіакатастрофи загинули чотири члени екіпажу разом з командиром бригади – полковник Мазепа Ігор Ярославович, Попенко Владислав Валерійович, Романюк Василь Миронович та Дацюк Павло Юрійович.

День авіації України – професійне свято військових і цивільних авіаторів та працівників авіаційної промисловості і транспорту України. Відзначають щорічно в останню суботу серпня.