Депутати облради занепокоєні ситуацією щодо зміни місцезнаходження територіальних органів державної влади, – ухвалено звернення

Депутати облради занепокоєні ситуацією щодо зміни місцезнаходження територіальних органів державної влади, – ухвалено звернення

30.03.2023

Депутати Львівської обласної ради звернулися до Президента України, Прем’єр-міністра України щодо недопущення зміни місцезнаходження територіальних органів державної влади.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, вкрай занепокоєні ситуацією, що склалась навколо зміни місцезнаходження територіальних органів державної влади. Як виявилось, територіальні органи міністерств та відомств, структурні утворення інших центральних органів виконавчої влади реорганізовуються та одночасно змінюють своє місцезнаходження з міста Львова до інших регіонів нашої держави.

Так, нещодавно Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції, яке з моменту його утворення було розташоване у м. Львові та координувало роботу органів юстиції західних областей, було реорганізовано та змінено місцезнаходження до м. Івано-Франківськ. Подібна практика наразі обговорюється і щодо інших відомств та державних органів.

На наше переконання, ініційована урядом реформа структури державного апарату та скорочення чисельності державних службовців є вимогою часу. Однак при функціональному аналізі кожного міністерства чи центрального органу виконавчої влади необхідно враховувати найефективніше місцезнаходження їх структурних підрозділів. Адже саме географічне розташування, якісне транспортне сполучення, доступність та зручність громадян для надання та отримання адміністративних послуг є тими ключовими факторами, які обумовлюють знаходження абсолютної більшості територіальних органів влади у м. Львові.

Російська агресія та повномасштабне вторгнення держави-агресора вкотре продемонстрували, що Львівщина - є тієї тиловою областю, яка не лише зуміла прийняти найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб та релокованого бізнесу, але й створювати найкращі умови для їх інтегрування у мирне життя.

Враховуючи викладене, просимо забезпечити збереження місцезнаходження територіальних органів державної влади у м. Львові під час реформування структури державного апарату», - йдеться у тексті звернення.