Депутати облради звертатимуться до Уряду створити державну комісію щодо вирішення надзвичайної ситуації, яка склалася у зв’язку з карстовими проваллями у Стебнику

Депутати облради звертатимуться до Уряду створити державну комісію щодо вирішення надзвичайної ситуації, яка склалася у зв’язку з карстовими проваллями у Стебнику

16.03.2020

Сьогодні, 16 березня, відбувся робочий виїзд під головуванням заступника голови Львівської обласної ради Юрія Гудими, за участі голови комісії з питань екології та природніх ресурсів Андрія Прокопіва, очільників міста Дрогобича та Стебника, депутатів місцевих рад на місце провалля біля Стебника. 

«Ми виїхали сьогодні безпосередньо на місце надзвичайної екологічної ситуації, щоб на власні очі оцінити ситуацію і зрозуміти, як діяти далі.  По периметру провалля є огородження, однак досі відбуваються незначні провали довкола новоутвору. Як відомо, на ділянці автомобільної дороги Дрогобич-Трускавець обмежено рух великовантажного транспорту. Об’їзд  здійснюється - через міста Стебник та Борислав. Однак, на нашу думку, потрібно обмежити проїзд повністю на цій ділянці і скерувати автотранспорт альтернативними шляхами», – повідомив Юрій Гудима. 

На його думку, зараз потрібно виходити з ініціативою до Кабінету Міністрів, щоб на державному рівні була створена комісія щодо вирішення ситуації з карстовими проваллями в районі Стебника. Раніше депутати зверталися з відповідним проханням до центральних органів влади, зараз, на жаль, знову маємо можливо непередбачувану надзвичайну подію.

Нагадаємо, що 15 березня близько 11 години, утворилося нове карстове провалля поблизу Стебника, що у Дрогобицькому районі. Постраждалих немає.