Депутати затвердили звіт про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2019 рік

Депутати затвердили звіт про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2019 рік

12.03.2020

Депутати Львівської обласної ради сьогодні, 12 березня, затвердили звіт про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2019 рік.   

Аналізуючи звіт обласної державної адміністрації про виконання Програми у 2019 році, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олег Домчак наголосив, що загалом спостерігаємо позитивну динаміку розвитку області у ключі досягнутих показників  згідно з прийнятими стратегічними цілями.

«Здобутками 2019 року є те, що реалізовано 30 інвестпроектів та створено 1,5 тисяч  нових робочих місць; відремонтовано 505 км доріг; збудовано 89  спортивних майданчиків, а також у 2018-2019 роках збудовано 33 футбольних поля; створено 2764 додаткових місць у закладах дошкільної освіти, 28 інклюзивно-ресурсних центрів; створено 62 фермерських господарств; дано старт до реалізації 34 проектів МТД загальною вартістю 59,1 млн євро; реалізовано спільні проекти зі сходом України.

Значну  увагу у 2019 році було спрямовано на покращення якості життя. Для цієї мети були виділено також значну суму з обласного бюджету в рамках виконання цільових програм. Найпопулярніша –  це Програма конкурсу проектів місцевого розвитку, де було реалізовано 1123 проекти місцевого розвитку, програми соціального захисту, покращення соціально-культурної інфраструктури та екології, інженерної інфраструктури.

Зауважу, що в 2019 році стартувала нова Програма підтримки співробітництва територіальних громад, в рамках якої реалізовано 10 проєктів.

Складовою Стратегії розвитку Львівщини є обласні цільові програми. У 2019 році затверджено 30 обласних цільових програм. З урахуванням затверджених рішенням обласної ради впродовж бюджетного року змін обсяг фінансування обласних цільових програм у 2019 році становив 1 533 млн. грн  (у 2018 році діяла 31 обласна цільова програма, бюджетні призначення по яких становили  1 599   млн. грн). Касові видатки склали 1 459 млн. грн, що становить 95,1% від запланованого обсягу фінансування (у 2018 році – 94,4 % від запланованого обсягу фінансування).

Досягти високих результатів виконання обласних цільових програм у 2019 році вдалось  завдяки роботі профільних комісій обласної ради спільно з керівництвом Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації, а також шляхом вчасного перерозподілу коштів передбачених на заходи програм, які не виконувались. Водночас ми фінансово підсилювали успішні програми, які давали суттєвий результат для розвитку територій», - розповів Олег Домчак.

Однак, за словами депутата, невирішеними залишаються деякі проблемні питання, зокрема в галузі паливно-енергетичного комплексу та транспортної політики.