Депутатська комісія ініціює підвищення заробітної плати освітянам

Депутатська комісія ініціює підвищення заробітної плати освітянам

01.12.2022

Комісія з питань освіти, науки та інновацій ініціює підвищення заробітної плати освітянам за рахунок коштів обласного бюджету. Із такою пропозицією депутати звернулися до Львівської ОВА.

«На наступний рік планується ріст заробітної плати для освітян, але вона все одно не досягатиме рівня 1 квітня 2022 року. Пропонуємо з бюджету Львівщини додати кошти на виплату надбавок і доплат педагогам обласних комунальних закладів», - поінформувала голова комісії Іванна Герус.

За інформацією департаменту фінансів Львівської ОВА, загалом у 2023 році на галузь освіти Львівщини передбачено 2,1 млрд грн, це на 5,8% більше, ніж очікується у 2022 році. Із цієї суми – 64 млн грн – кошти обласного бюджету на програму розвитку освіти Львівської області.

«Важливо, що у Програмі розвитку освіти Львівської області на 2023 рік передбачено 30 млн грн на створення навчально-практичних центрів системи профтехосвіти. За ці кошти планують закупити необхідну техніку, на якій учні навчатимуться своєму ремеслу, щоб у майбутньому відбудовувати Україну», - зауважила Іванна Герус.