До 150-ліття з дня народження Лесі Українки у Дрогобицькому ліцеї відкриють кімнату-музей

До 150-ліття з дня народження Лесі Українки у Дрогобицькому ліцеї відкриють кімнату-музей

10.02.2021

Історико-культурний заповідник «Нагуєвичі» долучився до ініціативи Дрогобицького ліцею ім. Лесі Українки відкрити кімнату-музей видатної письменниці.

«Розпочинаємо співпрацю щодо відкриття кімнати-музею Лесі Українки на базі  Дрогобицького ліцею імені видатної письменниці. До 150-ліття з дня народження Лариси Петрівни Косач школярі матимуть змогу глибше ознайомитись з життям і творчістю видатної українки у стінах рідного ліцею. Допомагаємо керівництву кімнати-музею фондовими матеріалами, ділимось досвідом, надіємось на плідне партнерство, а 26 лютого плануємо відкрити кімнату-музей», - розповів директор музею Богдан Лазорак.

За словами керівника музею, у фондосховищі заповідника на зберіганні знаходяться унікальні видання “Літературно-наукового вісника” (1898-1912р.) і “Записки наукового товариства імені Т. Г. Шевченка” (1893-1937р.), де опубліковані твори, переклади багатьох українських письменників, зокрема і Лесі Українки, а для дрогобицького ліцею будуть зроблені копії з раритетів. 

У кімнаті-музеї експонуватимуться книги, документи, речі побуту, світлини - задля розширення світогляду і знань учнів. У майбутньому планується спільна робота у проведенні заходів, уроків, майстер-класів.