До Дня Незалежності відкрили виставку «Через призму війни та постать Ісуса Христа»

До Дня Незалежності відкрили виставку «Через призму війни та постать Ісуса Христа»

24.08.2020

Сьогодні, 24 серпня відбулося відкриття виставки загиблого воїна АТО Юрія Колесника «Через призму війни та постать Ісуса Христа» в Будинку офіцерів.

Виставка – мистецький проект, що має на меті нагадати суспільству про війну. Усі твори в оригінальній та сучасній інтерпретації, з сакральним змістом. Деякі твори не були завершені, тому батько Юрія та сестра доопрацювали його роботи за ескізами та розмальовками.

Участь у відкритті виставки взяв перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк.

«Сьогодні ми були на Личаківському кладовищі і віддали честь Воїнам, які загинули в російсько-українській війні – це десятки молодих військовослужбовців: рядових, старшин, сержантів, офіцерів. І такі могили, на жаль, є по всій Україні…

Я точно знаю, що прийде час і ми піднімемо наш Прапор в Луганську, в Донецьку і в Севастополі», - сказав Богдан Гагалюк.

Крім того, перший заступник голови облради поділився своїми враженнями від виставки та розповів присутнім про те, що вже традиційно напередодні Дня Незалежності України голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, депутати облради, волонтери вирушили на схід України, щоб зустріти державне свято з військовими та місцевими жителями на Луганщині.

Довідково:

Юрій Колесник у складі 80-ї окремої аеромобільної бригади брав участь у боях за Луганський аеропорт, пройшов «Іловайський котел». У 2014 його контузило. Після повернення з фронту хлопець вступив до Академії сухопутних військ в Одесі, а згодом знов відправився на Схід та виконував бойові завдання у Луганській та Донецькій областях.

Життя юного митця обірвалося 23 жовтня 2017 року біля села Богданівка, Волновахського району. Прижиттєво був нагороджений відзнаками та медаллю «Захиснику України». Посмертно – орденом «За мужність» III ступеня.