Газовики передали лікарям 100 захисних костюмів

Газовики передали лікарям 100 захисних костюмів

17.04.2020

Щодня зміна медиків-інфекціоністів Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні потребує 124 комплекти захисного вбрання. Люди, котрі видобувають український газ у 5 областях Західної України, вирішили з власних профспілкових коштів закупити для лікарів якісні захисні костюми. Не одноразового, а багаторазового використання.

Медики інфекційної лікарні без істерики прийняли на себе перший удар коронавірусу на Львівщині аби убезпечити нас. Але й вони гостро потребують захисту – без лікарів боротьба з пандемією неможлива. Волонтерську допомогу профспілка "Львівгазвидобування" надала за попередньою домовленістю з адміністрацією лікарні.

- У лікарні щодня задіяні 6 відділень. У кожному чергує в середньому 6 медиків, - розповідає Леся Лань, заступник директора Львівської обласної інфекційної лікарні з медсестринства. - За день кожному потрібно щонайменше 4 рази змінити костюм. Це 24 костюми щодня кожній бригаді, тобто, 124 костюми на зміну.

Зрозуміло, що є необхідність у багаторазовому спецодязі. Такий медичний одяг знайшовся у Львові. Кілька приватних підприємств об’єднали зусилля і виготовляють медичні костюми, котрі не втрачають захисної здатності. Їх можна піддавати обробці і пранню до 40 разів. Після погодження саме таких закритих медичних комбінезонів із медиками, з профспілкових коштів сплатили 44,5 тис. грн., купили та передали 100 захисних комплектів лікарям в користування.

Ця волонтерська допомога стала можливою після того, як були проведені закупки засобів індивідуального захисту для самих газовиків, котрі не полишають свою роботу під час пандемії. Як тільки профспілки «Львівгазвидлобування» разом із адміністрацією закрили першу хвилю таких потреб, змогли долучитися до допомоги лікарям.