Говори українською, бо живеш на своїй землі – Феодосія Колесник презентуватиме освітній проєкт для людей з інвалідністю  

Говори українською, бо живеш на своїй землі – Феодосія Колесник презентуватиме освітній проєкт для людей з інвалідністю  

02.12.2022

У суботу, 3 грудня, о 13:00 в Сенсотеці на вулиці Уласа Самчука, 22 відбудеться презентація авторського освітнього проєкту Феодосії Колесник "Говори українською, бо живеш на своїй землі!" та однойменного навчального посібника. Проєкт покликаний сприяти мотивації громадян України підтримувати непохитне бажання послуговуватися українською мовою в щоденному спілкуванні.  

3 грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, то ж метою освітнього заходу є розширення можливостей для підвищення мовленнєвої компетентності людей з інвалідністю в освітньому процесі.     Організовують презентацію: ГО "Освітньо-європейський центр Феодосії Колесник" за сприяння проєкту «Люди для Людей: світ рятує українські громади» за підтримки ІСАР «Єднання», Громадська організація "Рівні можливості для всіх", Сенсотека.  

Філологиня Феодосія Колесник проведе для учасників зустрічі цікаву лекцію - тренінг, основними тезами якої будуть: мовна стійкість в часи російсько-української війни, мовний бар’єр та відчуття меншовартості українців, упередження про рідну мову, їхній вплив на світогляд народу.  

«Авторський курс та навчальний посібник “Говори українською, бо живеш на своїй землі” допоможе усім, хто хоче опанувати українську мову, вдосконалити свої практичні мовленнєві навички, а тих, хто ще вагається, підштовхне до свідомого вибору на користь державної мови, адже це мова гідності та код української нації», - наголошують автори.  

Під час презентації демонструватимуться авторські вироби людей з інвалідністю, учасники зможуть придбати їх на імпровізованому ярмарку. Частина отриманих коштів буде передана на потреби #ЗСУ.