Ірина Гримак поспілкувалася з Надзвичайним та Повноважним Послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен

Ірина Гримак поспілкувалася з Надзвичайним та Повноважним Послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен

27.01.2021

Про розвиткові ініціативи Львівщини, співпрацю з ОТГ, налагодження комунікації з областями України йшлося сьогодні, 27 січня, під час зустрічі голови Львівської обласної ради Ірини Гримак з Надзвичайним та Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен.

На початку зустрічі Анка Фельдгузен привітала Ірину Гримак з обранням її головою Львівської обласної ради і висловила готовність співпрацювати.

Ірина Гримак розповіла про результати місцевих виборів в області, наголосивши, що вже сформовано місцеві ради у 73 ОТГ.

«Громади фактично отримали новий старт. І зараз надзвичайно важливо, аби новообрані керівники ОТГ та їхні команди, отримавши великі повноваження, якісно запрацювали. І в цьому ми їм допомагатимемо.

Щодо обласної ради, то, впевнена, депутатська більшість, сформована на основі політичної сили, яку я маю честь представляти, вибудує динаміку постійного позитиву – об’єднання, дотримання задекларованих принципів, продукування якісних управлінських рішень на рівень держави. Вважаю, що наступні 5 років – це великий шанс для Львівщини», - наголосила голова облради.

Також Ірина Гримак поділилася планами щодо налагодження взаємодії Львівщини з іншими областями України.

«У нас мусить бути комунікація між регіонами держави. Плануємо розпочати цю роботу з областями північної і південної України, першочергово представивши їм культурний доробок Львівщини і зробивши акцент на молодь. Зі сходом держави у нас вже налагоджена співпраця, тому маємо розширювати нашу географію взаємодії, наприклад на Миколаївщину, Чернігівщину, Сумщину», - зауважила голова Львівської обласної ради.

Крім того, Ірина Гримак окреслила своє бачення молодіжної політики в області, зокрема в контексті залучення сільської молоді до соціальних активностей.

Говорячи про бізнес-клімат у нашій області, сторони поділилися думками про можливі шляхи залучення інвестицій бізнесу Німеччини на Львівщину та супровід реалізації майбутніх проєктів.

«Зацікавленість німецького бізнесу до Львівщини є», - акцентувала пані Посол.

На завершення зустрічі Ірина Гримак наголосила, що Львівщина, маючи багато різних цікавих розвиткових ініціатив, розраховує на підтримку держави, дипломатичних представництв та міжнародних організацій.