Ірина Гримак відвідала зустріч-молитву родин Героїв Небесної Сотні

Ірина Гримак відвідала зустріч-молитву родин Героїв Небесної Сотні

24.12.2020

У Львівській духовній семінарії Святого Духа сьогодні, 24 грудня, напередодні новорічно-різдвяних свят, відбулася зустріч-молитва родин Героїв Небесної Сотні, яку очолив ректор семінарії отець Ігор Бойко.

Висловити слова підтримки родинам Новітніх Героїв завітала голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

«Для мене велика честь бути сьогодні разом з вами, поспілкуватися, згадати наших Героїв. Дякую вам за те, що ви разом, що підтримуєте один одного. Ми завжди були, є і будемо разом», - наголосила очільниця обласної ради.

Після Служби Божої родини Героїв сплетуть різдвяні хвойні віночки з калиною, яку напередодні зібрали у своїх садах, як пам’ять про своїх рідних.

А о 14:00 год. розпочнеться урочисте покладання цих різдвяних символів до Меморіалу пам'яті Героїв Небесної Сотні у Львові. Організатор заходу – ГО «Родина Героїв Небесної Сотні».

Довідково:

21 лютого 2014 року влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього дня на Майдані Незалежності в Києві відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною сотнею». Під час прощання з загиблими лунала жалобна пісня «Плине кача…» в обробці Піккардійської Терції.

Більше інформації про Героїв Небесної Сотні – тут.