Євгеній Гірник зустрівся з командиром операції «Unifier» Сарою Хір

Євгеній Гірник зустрівся з командиром операції «Unifier» Сарою Хір

09.02.2021

Перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник сьогодні, 9 лютого, зустрівся з командиром операції «Unifier», підполковником Сарою Хір.

На початку зустрічі Євгеній Гірник в особі Сари Хір подякував Канаді за багаторічну співпрацю між нашими країнами у важливих напрямках.

«Дякую за постійну підтримку Канадою територіальної цілісності, суверенітету України та санкцій проти Російської Федерації. Це для нас дуже важливо особливо зараз, коли в умовах зовнішньої агресії, ми потребуємо дружньої допомоги.

Переконаний, що проведення військових навчань в Україні в умовах війни з Російською Федерацією є надзвичайно важливим. Проєкти у галузі безпеки, оборони «Unifier» та «Rapid Trident» мають для нас стратегічне значення. Упевнений, що вони будуть і надалі результативними», - наголосив Євгеній Гірник.

У свою чергу, Сара Хір розповіла про місію Збройних сил Канади в Україні, яка триває з 2015 року. «Канадський військовий контингент виконує функції інструкторів і наставників у цілій низці навчальних центрів Збройних сил України. А у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки проводить безпосередній вишкіл наших воїнів з різних військових частин.

Крім того, ми працюємо і в інших напрямках для підтримки України, зокрема здійснюємо волонтерську діяльність на Львівщині.

У кінці березня відбудеться наступна ротація канадської тренувальної місії «Unifier». Це вже буде 11-та ротація. Ми відкриті до подальшої співпраці», - зауважила Сара Хір.

Голова постійної комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Наталія Галецька наголосила, що Львівщина вдячна за знання і час, які канадські партнери приділяють для посилення України у всіх галузях, зокрема військовій, економічній, освітній сфері. «Ми готові ще більше посилити нашу співпрацю. Тому радо запрошуємо канадську сторону якнайширше взяти участь у Форумі місцевого розвитку в червні», - підкреслила Наталія Галецька.

На завершення зустрічі Почесний консул Канади у Львові Оксана Винницька-Юсипович акцентувала на економічній складовій співпраці Канади і Львівщини, виокремивши спільні проєкти в аграрній галузі, будівництві, освіті.

Варто зауважити, що участь в зустрічі також взяли заступник голови Львівської обласної ради Юрій холод, голова постійної комісії з питань з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Назарій Сумало, керуючий справами облради Руслан Кандибор.

Довідково:

Операція «Unifier», також відома як Об'єднана цільова група Збройних сил Канади – Україна, – це внесок Збройних сил Канади у безпеку України в координації з Збройними силами України. Він розпочався у світлі розпалювання росіянами війни на Донбасі та анексії Криму після Революції Гідності в Україні.