Кам’янко-Бузька ЦРЛ отримала сучасні апарати штучної вентиляції легень

Кам’янко-Бузька ЦРЛ отримала сучасні апарати штучної вентиляції легень

14.07.2020

Сьогодні,14 липня, у КНП «Кам’янко-Бузька центральна районна лікарня» відбулась офіційна передача трьох сучасних апаратів ШВЛ T7 виробництва (Shtnzhen) Technology Co. Ltd. для боротьби з короновірусом. 

Як зазначив перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк, для боротьби з пандемію скеровуються кошти з різних джерел - як обласного та  державного бюджетів, так і від меценатів та благодійників.
  
«Основне на сьогоднішній день – це зберегти здоров’я наших громадян. Поки в нас апаратів достатньо, ми маємо хороший резерв, але бути озброєними у разі непередбачуваних випадків – це і є якраз ця робота, яку спільно проводять Львівська обласна рада, Львівська державна адміністрація, благодійні фонди, закуповуючи сучасне обладнання для наших медичних установ. Ми цінуємо вклад великого бізнесу, зокрема Фонду Ріната Ахметова, в роботу регіональних центрів по боротьбі з пандемією»,- зазначив Богдан Гагалюк.
 

Зі свого боку директор ДТЕК Західенерго Олег Таращук подякував медикам, які борються на передовій із коронавірусом та передав подарункові сертифікати на медичний одяг лікарям  відділення інтенсивної терапії, що працюють з COVID-19.

«Наша робота щодо подолання пандемії в Україні та допомога нашим медикам не припиняється. І сьогодні, передаючи ці три високоякісні апарати ШВЛ Кам’янко-Бузькій районній лікарні, ми щиро сподіваємось, що вони стануть справжнім порятунком для пацієнтів, які потраплять сюди  із короновірусною інфекцією.  
Слід додати, що 200 апаратів ШВЛ уже доставляють в Україну й готують до передачі в державні лікарні в регіонах країни. 
Апарати ШВЛ, які придбав для українських медиків Фонд Ріната Ахметова, - це реанімаційне обладнання високого класу. Найголовніше – вони прості у використанні і значною мірою виключають людський фактор. Завдяки цьому закуплені апарати ШВЛ можуть бути використані відразу ж після інсталяції, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз», - наголосив  Олег Таращук.
 

Нагадаємо, нещодавно опорні лікарні, які приймають хворих на коронавірус, отримали високоякісні апарати ШВЛ. Два апарати ШВЛ швейцарського виробництва Hamilton Medical отримала Львівська інфекційна лікарня,  один – Центр легеневого здоров’я плюс дефібрилятор та один – Бродівська центральна районна лікарня.