Комплексну програму регіонального розвитку Львівської області підтримали на профільній комісії

Комплексну програму регіонального розвитку Львівської області підтримали на профільній комісії

21.01.2021

Комісія з питань розвитку місцевого самоврядування сьогодні, 21 січня, підтримала проєкт Комплексної програми регіонального розвитку Львівської області на 2021 - 2025 роки.

Завдання програми - вирішення актуальних проблем соціально-економічного розвитку та підтримка ініціатив 73 територіальних громад області, шляхом проведення щорічних конкурсів проєктів регіонального розвитку.

Програма, яку остаточно мають затвердити ще не сесії обласної ради, матиме три напрямки:

- Конкурс проєктів місцевих ініціатив (нижня гранична вартість проєктів – від 100 тис грн, верхня межа не регламентується, максимальна сума субвенції з обласного бюджету не повинна перевищувати 500 тис грн);

- Конкурс проєктів регіонального розвитку, у тому числі співробітництва територіальних громад (вартість проєктів – від 1,5 млн грн і більше, максимальна сума субвенції з обласного бюджету не більше 2,5 млн грн);

- Реалізація стратегічних розвиткових проєктів (вартість проектів – від 25 млн грн).

Для реалізації майбутньої програми утворять Конкурсну раду – єдину для всіх трьох напрямів. Також, як зазначено у програмі - Конкурс проєктів місцевих ініціатив і Конкурс проєктів регіонального розвитку мають бути реалізовані упродовж одного бюджетного року.

Нагадаємо, що ідея напрацювати Комплексну програму регіонального розвитку належить голові Львівської обласної ради Ірині Гримак.