Лікарі отримали захист та нове обладнання для протидії коронавірусу від «Нафтогазу»

Лікарі отримали захист та нове обладнання для протидії коронавірусу від «Нафтогазу»

19.06.2020

Львівщина, як одна із західних областей, де сьогодні гостра ситуація із захворюванням на COVID-19, однією із перших отримала допомогу від «Укргазвидобування», що входить до Групи Нафтогаз. Сьогодні до медичних закладів області та Львова додатково надійдуть близько 4 тисяч захисних костюмів, 5 рентгенапаратів та 34 монітори пацієнта.

Це 2 етап допомоги від компаній Групи Нафтогаз. За розподілом Міністерства охорони здоров’я благодійну допомогу отримають 11 медичних закладів Львівщини. Нові мобільні рентген апарати, окрім іншого, отримають Стрийська  та Стебницька міські, Яворівська районна лікарні, Львівська обласна дитяча клінічна лікарня "ОХМАТДИТ" та Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи. Допомогу передадуть також Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні, Львівському регіональному фтизіопульмонологічному клінічному лікувально-діагностичному центру, 8-мій міській лікарні м. Львова, Кам`янка-Бузькій, Сокальській районним та Рудківській міській лікарні. Йдеться про захисний одяг для медиків та монітори спостереження за пацієнтом.

Ростислав Лило, головний інженер газопромислового управління «Львівгазвидобування», підрозіділу «Укргазвидобування»:

– Ми, як частина Групи Нафтогаз з початку карантину активно долучаємося до допомоги країні в боротьбі з пандемією коронавірусу. Крім виконання свої роботи щодо забезпечення країни газом, наші працівники беруть активну участь у відвантаженні благодійної допомоги громадам і лікарням у 8 регіонах Західної України. Це Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська, Волинська, Рівненська, Тернопільська та Хмельницька області.

Крім допомоги лікарям та громадам, Група Нафтогаз на прохання Уряду профінансувала закупівлю засобів захисту для безпечного проведення ЗНО. Представники компанії передали тисячі захисних костюмів департаментам освіти 8 західних регіонів України.

Нагадаємо, Група Нафтогаз придбала 200 тонн благодійної допомоги для українських лікарень. Мова йде про 500 тис. захисних костюмів, 700 моніторів пацієнта, 50 мобільних цифрових рентгенапаратів та 50 портативних УЗД-пристроїв загальною вартістю близько півмільярда грн.

Українські літаки Ан-225 «Мрія» та Ан-22 «Антей» в травні доставили в Україну першу частину медичного обладнання та засобів захисту.

Другу частину благодійного вантажу, яку на початку червня доставляв літак Ан-22 «Антей», наразі розвозять в регіони та передають місцевим медичним закладам.

Перелік допомоги сформували за результатами багаторазових консультацій з експертами, зокрема, з представництвом ВООЗ в Україні, та узгодили із Міністерством охорони здоров’я України.