Львівщина готова до участі у новій програмі Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027, – Ірина Гримак

Львівщина готова до участі у новій програмі Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027, – Ірина Гримак

07.10.2022

Подолання викликів, які спричинені вторгненням російських військ в Україну – провідна тема цьогорічного Конгресу транскордонної співпраці «Безпека та солідарність», який триває у польському Любліні. Участь у заході бере делегація з Львівщини на чолі з головою Львівської обласної ради Іриною Гримак.

Під час виступу на дискусії «Польща та Україна – час для поглиблення транскордонних відносин» у четвер, 6 жовтня, Ірина Гримак подякувала польським партнерам за активну підтримку українців у боротьбі з ворогом і наголосила на необхідності розвитку співпраці країн ЄС та України у межах програм Східного партнерства, надання їм нового імпульсу та змісту.

«Львівська обласна рада та громади Львівщини готові до участі у новій програмі Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027, адже  ми насамперед зацікавлені в її реалізації за напрямками безпеки, розвитку дорожньої інфраструктури та розбудови митних переходів, охорони культурної спадщини», - зауважила голова Львівської облради.

Крім того, у межах Конгресу Ірина Гримак домовилася з Маршалком Люблінського воєводства Ярославом Ставярським та віцемаршалком Збігнєвом Войцеховським про партнерську участь громад Львівщини та гмін Люблінського воєводства у межах програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027.

«Детальний же запуск спільних проєктів обговорили з директором Департаменту стратегії та розвитку маршалківського управління Люблінського воєводства Богданом Кавалком.

Люблінське воєводство є одним із найдавніших регіонів-партнерів Львівщини, нас пов'язують понад 30 угод про співпрацю, а Львів та Люблін є містами-побратимами з 2004 року», - підкреслила Ірина Гримак.

Львівська делегація на конгресі також активно спілкувалася з міжнародними партнерами у межах Біржі грантодавців та Форуму партнерів.