«Львівщина і Луганщина – разом»: у м. Попасна – концерт української пісні

«Львівщина і Луганщина – разом»: у м. Попасна – концерт української пісні

24.08.2020

Сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності України делегація з Львівщини на чолі з головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним взяла участь у головних урочистостях «Львівщина і Луганщина – разом» у м. Попасна Луганської області.

«День Незалежності волонтерська делегація з Львівщини традиційно відзначає на сході. На жаль, цій традиції лише шість років. Переконаний, якщо би мешканці Луганщини відзначали день народження держави у Львові, а ми, галичани, збиралися б у Попасній, і так робили б усі 29 років – не було б ніякої війни. Бо одвічний ворог тут не силою зброї, а лише тому, що зумів збаламутити наші мізки», - сказав очільник облради у вітальному слові.

Крім того, Олександр Ганущин розповів друзям зі сходу про Програму підтримки міжрегіональної співпраці «Змінимо країну разом».

«У межах програми вже відбулося більше 100 обмінів серед шкіл, закладів культури і медіа. Це ніби багато, як за три роки, але безмірно мало як за 29 років Незалежності України.

Шановні пані і панове! Обміни будуть продовжені, бо ми єдина країна! Нас не розділить ніхто! І на площах не тільки Львова, не тільки Попасної, не тільки Сєвєродонецька, а незабаром на площах звільнених Луганська, Донецька і обов’язково Севастополя – буде наш стяг, буде наша пісня і все буде УКРАЇНА! Слава Україні!», - наголосив він.

Далі на учасників дійства чекав святковий концерт української пісні від дуету «Ріка Життя».

Нагадаємо, уже традиційно напередодні Дня Незалежності України голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, депутати облради, волонтери вирушили на схід України. Делегація з Львівщини зустрічає державне свято з військовими та місцевими жителями на Луганщині.

Програма перебування передбачає участь в офіційних святкових заходах до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України, зустрічі з воїнами-земляками, презентації проектів, вшанування пам’яті полеглих бійців на місцях їх загибелі та інше.