Львівщина націлена співпрацювати з країнами Азії в туризмі, освіті, ІТ

Львівщина націлена співпрацювати з країнами Азії в туризмі, освіті, ІТ

17.02.2021

Найбільш перспективними напрямками співпраці Львівщини з країнами Азії є туризм, освіта, ІТ. На цьому наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод сьогодні, 17 лютого, під час зустрічі із заступником Міністра закордонних справ України Євгенієм Єніним.

«На моє переконання, найшвидшу результативність співпраці нашої області з країнами Азії може забезпечити туристична галузь. Для цього спочатку потрібно небагато: відкриття прямого авіасполучення між Львовом та азіатськими містами, проведення промоційних турів для туристів і журналістів.

Перспективним напрямом є також медичний туризм – ми готові презентувати курорти Моршина, Трускавця, Східниці, які вже відомі за кордоном.

У галузі освіти для нас є пріоритетом запрошення молоді з країн Азії навчатися у львівських вузах.

Переконаний, що саме ці першочергові кроки дадуть поштовх розвитку співпраці Львівщини з країнами Азії», - акцентував заступник голови облради.

Крім того, Юрій Холод розповів про інвестиційний потенціал Львівщини, зокрема у галузі сільського господарства.

Також сторони обговорили перспективи відкриття дипломатичних представництв країн Азії у Львові для реалізації спільних проєктів, розбудови міжрегіональної співпраці з країнами Центральної і Південно-Східної Азії.

У свою чергу Євгеній Єнін підкреслив, що Львівщина – один з флагманів України. «Ми пишаємося, що маємо в нашій державі такий бренд як Львівщина. Міністерство закордонних справ готове сприяти вашій області в пошуку інвесторів, зокрема в країнах Азії, для реалізації нагальних проєктів», - наголосив заступник Міністра.