Львівщина прощається з начальником Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Іваном Гайдою

Львівщина прощається з начальником Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Іваном Гайдою

20.06.2020

Сьогодні, 20 червня, у Львові прощаються з начальником Військово-медичного клінічного центру Західного регіону полковником медичної служби Гайдою Іваном Михайловичем. Чин прощання відбувається на території Львівського військового госпіталю.

«Попрощалися. У мирному тилу на Львівщині це вже друга така втрата - першим під час навчального польоту трагічно закинув комбриг 16 БрАА Ігор Мазепа.

І зараз, за 1500 км від фронту, коронавірус зупинив життя того, хто сам порятував тисячі.

Вічная пам‘ять Вам, Іване Михайловичу... Щирі співчуття родині», - сказав голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Поховають Івана Гайду на Тернопільщині.

Як відомо, 18 червня 2020 року від ускладнень, викликаних гострою респіраторною хворобою COVID-19, у свої 58 років пішов із життя начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону полковник медичної служби Гайда Іван Михайлович, кандидат медичних наук, Заслужений лікар України, Заслужений працівник охорони здоров’я України.

Іван Михайлович народився 7 грудня 1961 року на Тернопільщині в родині службовців. Середню освіту здобував у Бариській середній школі, Бучацького району, Тернопільської області.

У 1987-1989 роках Іван Михайлович навчався на Військово-медичному факультеті при Куйбишевському медичному інституті, по закінченню якого розпочав свій військовий шлях на посаді начальника медичної служби-начальника медичного пункту окремого батальйону хімічного захисту. У 1993 році – начальник медичної служби протитанкової артилерійської бригади артилерійської дивізії Прикарпатського військового округу, з 1996 року – начальник медичної служби артилерійської дивізії. З 2002 року його діяльність пов’язана із Військово-медичним клінічним центром Західного регіону: спочатку на посаді заступника начальника центру, з 2010 року – начальник центру.

Відтоді, впродовж 10-ти років, Іван Михайлович очолював Військово-медичний клінічний центр Західного регіону.
Іван Михайлович, окрім основної роботи, займався науковою діяльністю: його перу належать публікації з питань соціальної медицини. У 2009 році офіцер закінчив Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України та отримав ступінь магістра державного управління.

Під його керівництвом сформовано 66 військовий мобільний госпіталь, який висунувся в район проведення антитерористичної операції на сході України та до нині рятує життя українським захисникам в складі сил Операції об’єднаних сил.