Львівщина співпрацюватиме з волонтерами «Razom for Ukraine» та «SMART Medical Aid»

Львівщина співпрацюватиме з волонтерами «Razom for Ukraine» та «SMART Medical Aid»

11.05.2022

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод і начальник Львівської ОВА Максим Козицький сьогодні, 11 травня, обговорили напрямки співпраці з українсько-американською ініціативою «Razom for Ukraine» та організацією «SMART Medical Aid».

«Передати дрони, планшети до них, встановити програмне забезпечення і навчити воїнів ефективно користуватися сучасною технікою – все це пропонують представники «Razom for Ukraine» Люба Шипович та Тарас Репицький.

Другим напрямом стане співпраця у формуванні індивідуальних військових аптечок. На базі профтехосвітніх закладів та фірм соціально відповідальних підприємців ми шиємо підсумки, а з допомогою «Razom for Ukraine» будемо швидше наповнювати та відправляти більшу кількість аптечок на передову, де вони найбільше і нагально потрібні. Першу спільну партію починаємо формувати вже сьогодні», - розповів за результатами зустрічі Юрій Холод.

Від початку війни волонтери «Razom for Ukraine» зібрали у США понад 40 млн доларів для допомоги Україні. На понад 27 мільйонів доларів закупили засоби тактичної медицини та комунікації, дрони, планшети, супутникові телефони…

Усе це, за словами Люби Шипович, волонтери передають і самі довозять відразу на передову: до військових частин, шпиталів та баз територіальної оборони. 45 волонтерів фонду в Україні та сотні у США і Канаді самі забезпечують логістику. Також вони займаються евакуацією з зони бойових дій дітей з інвалідністю, зокрема тих, які хворіють СМА. Наразі на захід України та до країн ЄС на лікування перевезли понад 500 дітей та їхніх родин.

Зі свого боку представниця організації «SMART Medical Aid» Ірина Рибінкіна повідомила, що від 2014 року її команда надає кваліфіковану медичну допомогу військовим і цивільним, навчає тактичних медиків на основі європейських курсів тощо.

«За два місяці активних воєнних дій волонтери SMART Medical Aid передали на нульові точки та в українські лікарні 48 тисяч турнікетів, 20 тисяч аптечок, доставили з Швеції, Ірландії та Великобританії обладнання до 30 українських лікарень, доправили 9 швидких з Ірландії, а також евакуювали десятки поранених під час війни дітей до Чехії», - поінформувала Ірина Рибінкіна.

Відтак керівники області з командою «SMART Medical Aid» домовилися про співпрацю щодо медичного забезпечення наших військових та шпиталів, а також про масові навчання домедичної допомоги для жителів Львівщини.

Участь в обговоренні взяли депутати Львівської обласної ради Захар Миляник і Северин Хобзей.