Львівщину будуть популяризувати в інших областях та закордоном

Львівщину будуть популяризувати в інших областях та закордоном

05.01.2021

У межах регіональної програми з міжнародного і транскордонного співробітництва, європейської інтеграції маємо напрацювати проекти, які б мали ефект розвитку для Львівщини, а, можливо, і для декількох областей. На цьому акцентувала під час попередніх слухань обласних програм голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

За її словами, особливу увагу необхідно зосередити на міждержавних взаєминах, спільних транскордонних проектах, участі в грантових програмах, промоції області.

«Маємо розширити запропоновану ОДА програму такими пріоритетами, як конкурентоспроможна економіка в контексті конкурентоспроможної громади, чисте довкілля, промоція товарів і туристичних об’єктів, співпраця з діаспорою, цифровізація», – наголосила голова депутатської комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Наталія Галецька.

Окрім того, на переконання голови обласної ради Ірини Гримак, програма має бути розрахована на 5 років. «Загалом, за підсумками слухань проєктів більшості програм, є розуміння, що всі заходи, які стосуються промоції, мають бути виокремлені з різних обласних програм і зведені в однин документ. Важливо, щоб промоція Львівщини була не тільки за кордоном, а й в середині країни», - підкреслила Ірина Гримак.