Львівська обласна бібліотека для дітей, завдяки обласній програмі, закупила найновіші книжки

Львівська обласна бібліотека для дітей, завдяки обласній програмі, закупила найновіші книжки

04.02.2021

У 2020 році на кошти, виділені обласною радою, Львівська обласна бібліотека для дітей придбала 1662 книги. Серед новинок: Володимир Аренєв «Сапієнси» (Переможець премії дитяча Книга року ВВС 2019), Андрій Бачинський «З Ейнштейном у рюкзаку» (Довгий список премії дитяча Книга року ВВС 2019), Микола Гоголь «Пропала грамота» (Переможець конкурсу «Книга року-2019»), Галина Малик «Піратський маршрут» (Переможець конкурсу «Книга року-2019»), Петро Мельник «Дивовижна подорож Соні й Асі на Козацьку Січ», Ольга Опанасенко «Любомир Гузар»  (Серія "Видатні українці. Люди, які творили історію") та інші гарні, сучасні україномовні книги, які з великим бажанням беруть і читають маленькі та юні відвідувачі бібліотеки.

Сьогодні в розпорядженні бібліотеки прекрасно укомплектований фонд. Про це розповіла директорка бібліотеки Лариса Лугова. 

«Кожен може знайти тут книги за своїми смаками й уподобаннями: найкращі зразки української та світової дитячої літератури, енциклопедії, науково-популярні книги з усіх галузей знань, літературу для батьків, вчителів і студентів. Завдяки Обласній програмі поповнення бібліотечних фондів ми щороку отримуємо поповнення. На полицях оперативно з’являються книги, на появу яких з нетерпінням очікують читачі. Це світові бестселери, книги-переможці престижних книжкових премій і конкурсів та рейтингів, твори, які вивчаються за шкільною програмою і на які є підвищений попит», - каже Лариса Лугова.

Слід зазначити, що книги бібліотека купує не тільки для себе – 30 % виділеної суми йде на закупівлю літератури для дитячих бібліотек області. Тут іде особливо суворий відбір, адже коштів небагато і, за словами бібліотекарів, хочеться, щоб на полиці районних і сільських бібліотек потрапили тільки найкращі, найпотрібніші книги.

«Сьогодні книжки - це досить дорогий продукт. Середня вартість дитячої книжки – 100-200 грн. А з книг, як і з одягу, діти «виростають». Тож закликаємо батьків приходити до нашої бібліотеки і користуватися її книжковими скарбами», - наголосила Лариса Лугова.