Львівські ліцеїсти-крутяни взяли участь у міжнародному воєнізованому таборі "Жільгіріс-2022" у Литві

Львівські ліцеїсти-крутяни взяли участь у міжнародному воєнізованому таборі "Жільгіріс-2022" у Литві

04.08.2022

Днями завершився міжнародний воєнізований табір молоді "Жальгіріс-2022", який відбувався  на базі навчального полку імені Великого гетьмана Литовського Януша Радзивілла Збройних сил Литви під патронатом Союзу литовських стрільців. Вперше серед понад півтори сотні учасників – наші ліцеїсти-крутяни.

Учасники табору протягом тижня поглиблювали знання з військових дисциплін: топографії, виживання, тактичної медицини, стрільби з малокаліберної зброї. Проводились різноманітні спортивні змагання. Організатори ставили за мету виховувати під час табору у молоді такі риси як громадянськість, патріотизм, здоровий спосіб життя та фізичну підготовку. 

«Українські ліцеїсти достойно себе проявили перед своїми іноземними друзями і не тільки показали рівень підготовки і відповідальності, але й у неформальному спілкуванні налагоджували співпрацю. Це дуже важливий здобуток для ліцею, бо ми вперше презентували себе на міжнародному рівні. А такі акції перевіряють на ефективність як навчальну, так і виховну складову праці крутян. І наші вихованці отримали великий заряд мотивації до навчання і праці над собою», - кажуть у військовому навчальному закладі.