Львівські медики врятували життя однорічній дівчинці з Харківщини

Львівські медики врятували життя однорічній дівчинці з Харківщини

03.10.2022

Лікарі Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр врятували життя однорічній Еліні з Харківщини. Вона з батьками ще у квітні, рятуючись від війни, переїхала у місто Стрий.  

До комунального закладу Львівської обласної ради дівчинку доправили терміново, каретою швидкої допомоги. Медики виявили у маленької пацієнтки пухлину у грудному відділі хребта. Нейробластома здавлювала легені та заважала диханню. Пухлина зміщувала, притискаючи внутрішні органи: серце й легені. Перетиснена ліва легеня дитини наповнилась рідиною і практично не «прослуховувалась. Еліна була в критичному стані.  

Львівські лікарі терміново провели необхідні обстеження. Щоб стабілізувати стан малечі, ще у реанімаційному відділенні їй розпочали хіміотерапію. Так вдалося відновити функцію дихання. Зараз дитина перебуває під наглядом онкологів Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Зі слів медиків,  стан організму малечі покращився клінічно та лабораторно: основна пухлина та вторинні ураження організму поступово зменшуються, проте попереду ще тривала терапія. 

Медики вкотре апелюють до батьків: «якщо ви помітили зміни у самопочутті та поведінці дитини, не легковажте, якнайскоріше зверніться до лікаря за консультацією. Це допоможе врятувати малюка».  

Адреса дитячої лікарні: м. Львів, вул. Дністерська, 27.

Номери телефонів: (032) 270 22 07;  (063) 189 70 50;  (097) 150 70 53.