Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти подякував громаді м. Потсдам за підтримку українського народу

Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти подякував громаді м. Потсдам за підтримку українського народу

18.05.2022

Німецьке місто Потсдам надіслало в Україну 4 гуманітарні вантажі для найбільш постраждалих від війни регіонів. Це приблизно 80 тонн допомоги, вартістю понад 500 тис. євро. Вантажі надходять до Львова, звідки відправляються на південь та схід держави.

Про це за результатами зустрічі з колегами Німеччини розповіла директорка комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти», голова Координаційної ради з розвитку медсестринства при Міністерстві охорони здоров’я України Леся Вовк.

За її словами, делегація від України у складі заступниці міністра охорони здоров’я Ірини Микичак та професора Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця Сергія Гички завітала до Потсдама, аби подякувати громаді та медичній спільноті міста за гуманітарну допомогу.

«У межах візиту мали кілька офіційних зустрічей на високому рівні, де розповіли про реальний стан справ в Україні, виступили перед колективом клініки Ернст фон Бергман та урядовцями федеральної землі Бранденбурга. Подякували їм за постійну допомогу, безперервну співпрацю, готовність і надалі працювати на нашу перемогу.

Передали слова вдячності від колективів клінік, куди безпосередньо скерували «потсдамські» гуманітарні вантажі.

З німецькими колегами домовилися про напрацювання спільних навчальних проєктів, зокрема для медичних сестер», – розповіла Леся Вовк.