Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні благодійники передали сучасні апарати ШВЛ

Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні благодійники передали сучасні апарати ШВЛ

08.09.2020

Сьогодні, 8 вересня, у КНП Львівської обласної ради «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» відбулась офіційна передача сучасних апаратів ШВЛ для боротьби з короновірусом. Участь у заході взяли перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк, заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, генеральний директор ДТЕК Західенерго Олег Таращук, лікарі.

Богдан Гагалюк, беручи слово, подякував всьому медичному складу обласної інфекційної клінічної лікарні за професійну реальну боротьбу з пандемією коронавірусу.

Окрім того, перший заступник голови облради нагадав, що це вже не перша допомога ковідним лікарням від Фонду Ріната Ахметова. «Фонд виконує взяті на себе зобов’язання і покращує стан обладнання в наших медичних установах, які є на передовій у боротьбі з коронавірусом. За це ми дуже вдячні меценатам! Такі кроки благодійників завжди вітаються!

Аналізуючи епідеміологічну ситуацію в області, робимо висновок, що про покращення стану речей, на жаль, сьогодні ще не йдеться. Але, упевнені, спільними зусиллями ми переможемо COVID-19. І вже влітку наступного року, сподіваємося, перейдемо у звичний режим життя.

Бажаю усім міцного здоров’я!», - акцентував Богдан Гагалюк.

«На потреби області ми передали вже 16 апаратів ШВЛ, а сьогодні передаємо ще три таких апаратів відомих виробників для обласної інфекційної лікарні. Це обладнання буде рятувати людські життя як під час пандемії, так і після.

Апарати ШВЛ, які придбав для українських медиків Фонд Ріната Ахметова, це реанімаційне обладнання високого класу. Вони автоматизовані і значною мірою виключають людський фактор. Завдяки цьому, закуплені апарати ШВЛ, можуть бути використані майже  відразу ж після інсталяції практично в будь-якому куточку України, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз.

Нагадаю, ДТЕК ще в грудні минулого року підписав Меморандум про співпрацю та підтримку Львівської області», - сказав Олег Таращук.

Варто додати, що в межах заходу відбулася також передача костюмів, які пошиті для медичних працівників.