Малий бізнес планують підтримати з обласного бюджету

Малий бізнес планують підтримати з обласного бюджету

28.01.2021

Малі підприємства зможуть отримати додаткове відшкодування відсотків за кредитами, отриманими під час карантину за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9». Таку можливість для здешевлення кредитних ресурсів передбачили в межах проєкту Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2021 – 2025 роки.

Про це стало відомо сьогодні, 28 січня, під час засідання постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Скористатися додатковою компенсацією частини відсотків за кредитами суб’єкти малого підприємництва зможуть для інвестиційних цілей та для поповнення обігових коштів.

Відбір претендентів на участь у програмі проводитимуть на конкурсній основі.

Основні умови: суб’єкти малого підприємництва можуть брати кредит на будь-яку суму і на будь-який термін, проте відсотки відшкодовуватимуться за розміром кредиту не більше 5 млн грн і за період не більше 1 року; відшкодуванню підлягає частина відсоткової ставки за кредитом, яка визначена кредитно-фінансовою установою відповідно до умов за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9» для малих підприємств.

Відтак для підтримки суб’єктів малого бізнесу в напрямку додаткового відшкодування відсотків за кредитами планують скерувати з обласного бюджету 3 млн грн.

Довідково:

Державна кредитна програма «Доступні кредити 5-7-9%» запроваджена з метою спрощення доступу мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування. 

Львівщина за підсумками 2020 року серед інших областей посіла перше місце за кількістю отриманих кредитів за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» – понад 700 кредитів.