Медична комісія розглянула низку питань щодо боротьби з ковід-19

Медична комісія розглянула низку питань щодо боротьби з ковід-19

18.11.2020

У вівторок, 17 листопада, комісія  з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту розглянула низку питань порядку денного.

Зокрема, депутати заслухали інформацію Львівської обласної державної адміністрації щодо санітарно-епідеміологічного стану на території Львівщини та врегулювання ситуації, яка склалася у зв’язку з епідемією коронавірусу і протокольне доручення президії ЛОР від 20.10.2020 щодо виділення коштів на першочергові заходи протидії коронавірусу та вирішили винести дане питання для обговорення на позачерговій сесії Львівської обласної ради у четвер, 19 листопада.

Також підтримали звернення департаменту охорони здоров’я ЛОДА щодо визначення закладу охорони здоров’я для закупівлі кисневих концентратів за кошти Обласної цільової програми. Зокрема, таким закладом визначено Центр легеневого здоров`я. 

Комісія також розглянула питання щодо виділення коштів на проведення комплексу протиепідемічних заходів запобігання захворюваності на грип та ГРВІ.

Окрім того, комісія  погодила перелік необхідного для закупівлі закладами охорони здоров’я медичного обладнання, апаратури та медичної техніки за рахунок коштів обласної Комплексної програми.

За підсумками роботи комісії обласні обранці вирішили також звернутися  до Кабінету Мністрів України щодо проблеми з оплатою праці медичним працівникам Львівської області