Ми повинні вкладати ресурси в ті проєкти, які дозволять громадам у майбутньому отримати більше – Володимир Квурт

Ми повинні вкладати ресурси в ті проєкти, які дозволять громадам у майбутньому отримати більше – Володимир Квурт

29.01.2021

Голова комісії Львівської обласної ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимир Квурт презентував проєкти обласних цільових програм учасникам стратегічної сесії: «Успішні громади Львівщини: від стратегії до добробуту».

Захід організовано з метою залучення представників об’єднаних територіальних громад до процесу написання, затвердження обласних цільових програм, а також ознайомлення з міжнародними програмами, через які варто залучати додаткові кошти на розвиток територій.

«Від того, наскільки ми будемо скоординовані в своїх діях залежить якість життя людей», - зазначив Володимир Квурт. Він зауважив, що саме через відсутність комфортних умов проживання молодь покидає сільську місцевість, що спричиняє зменшення кількості населення і суттєво обмежує потенційні можливості громад.

На думку Володимира Квурта всі зусилля треба скеровувати на розбудову інфраструктури в селах. Медичні заклади, школи, садочки мають бути доступними для населення і надавати якісні послуги. «Треба вкладати кошти і спільні зусилля в проєкти, які дозволять громадам отримати ще більше: робочі місця, доходи в бюджети, можливості залучення додаткових ресурсів. Сьогодні Львівщина отримала нові шанси і їх необхідно використати. Від того, наскільки ми будемо скоординовані у своїх діях, залежить динаміка розвитку. Треба зробити так, щоб кожен мешканець області отримав можливість гідно жити і самореалізуватися саме на Львівщині, - підсумував свій виступ Володимир Квурт.

Довідка:

Обласними цільовими програмами для громад передбачається фінансова підтримка розвитку сільського господарства, підвищення енергоефективності та впровадження відновлювальної енергетики, підвищення туристичної привабливості, промоція регіону, розвиток культури, охорона навколишнього середовища, встановлення систем відеоспостереження в кожній ОТГ з метою безпеки, впорядкування містобудівної, землевпорядної документації та інших проєктів.