На Львівщині підписали меморандум про встановлення пам'ятника до 100-річчя Чортківської офензиви

На Львівщині підписали меморандум про встановлення пам'ятника до 100-річчя Чортківської офензиви

05.11.2018

 

01.11.2018

 

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова Тернопільської ОДА Степан Барна, голова Івано‑Франківської ОДА Олег Гончарук, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук сьогодні, 1 листопада, підписали меморандум про встановлення пам'ятника з нагоди 100-річчя наступальної військової операції «Чортківська офензива».

Підписання документа відбулося за участі Першого віце-прем'єр-міністра України Степана Кубіва.

Відтак сторони підтвердили меморандумом, що інтересам кожної з них відповідає співробітництво щодо встановлення пам'ятника з нагоди 100-річчя військової наступальної операції Української Галицької Армії, здійсненої в період з 7 до 28 червня 1919 року.

Сторони зобов'язуються спільними зусиллями встановити пам'ятник у м. Чортків Тернопільської області з нагоди 100-річчя військової наступальної операції Української Галицької Армії.

Довідково:

Чортківська офензива (іншими словами Чортківський на́ступ) або Червнева офензива – історична назва наступальної військової операції Української Галицької Армії (УГА), здійсненої в період з 7 по 28 червня 1919 року. Вона була однією з найзначніших наступальних операцій, що здійснила Галицька армія під час польсько-української війни в Галичині 1918 – 1919. 25 тисяч українських солдатів і офіцерів примусили відступити по всій лінії фронту більш як 100-тисячну польську армію, добре озброєну і підсилену французами. І тільки зовнішні чинники та брак матеріально-технічного забезпечення врятували супротивника від воєнної поразки.