На Львівщині стартував ремонт дороги Мостиська – Краковець у межах українсько-польського проєкту

На Львівщині стартував ремонт дороги Мостиська – Краковець у межах українсько-польського проєкту

22.07.2020

У середу, 22 липня, розпочався  ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення О141003 Мостиська – Краковець у межах проєкту “Доступне українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізації дорожньої інфраструктури”.

Як відомо, ця автомобільна дорога з’єднує між собою міжнародний пункт пропуску  Краковець - Корчова та місто Мостиська, що знаходиться за 13 км від  міжнародного пункту пропуску Шегині – Медика.

«У 2016 році ми підготували разом із командою Асоціацією “Єврорегіон Карпати — Україна” концепцію цього проєкту і уже у 2017 році – ця концепція перемогла серед десятків інших. 
2018 рік – змінюється законодавство, але ми таки підписуємо цей грантовий контракт на виконання робіт з облаштування дорожньої інфраструктури між Мостиськами та  Краковцем. У 2020 році депутати Львівської обласної ради ухвалюють політичне рішення і 67 млн гривень, фактично необхідна сума на співфінансування цього проєкту, скеровується на цю мету. 
Я переконаний, що у 2021 році усі ми, мешканці Львівщини, ті, хто долає шлях до українського кордону, будуть мати змогу проїхатись сучасною оновленою дорогою. 
Дякую усім, хто був долучений до цього проєкту, та партнерам з Підкарпатського воєводства. Великі сподівання покладаю на підрядну організацію та Службу автомобільних доріг, які мають якісно та у визначені терміни виконати усі необхідні роботи.
Ми зі свого боку зробили все можливе, щоб цей проект був зразковим у рамках конкурсу Польща-Білорусь-Україна на українському боці», - зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Роботи на автомобільній дорозі О141003 Мостиська – Краковець загальною протяжністю 19,1 км виконуватимуть поточним середнім ремонтом, в ході якого передбачено відновлення дорожнього покриття, влаштування тротуарів, автобусних зупинок, водовідведення, а також проведення заходів із організації дорожнього руху.
Укладено угоду із підрядною організацією «Автомагістраль-Південь» на виконання ремонтних робіт.


Проєкт реалізується Службою автомобільних доріг у Львівській області у партнерстві з Асоціацією “Єврорегіон Карпати - Україна” і Підкарпатським управлінням воєводських доріг в Ряшеві за фінансової підтримки Європейського Союзу у Рамках Програми транскордонного співробітництва Польща — Білорусь — Україна 2014-2020 Європейського Інструменту Сусідства.
Проєктно-кошторисною документацією передбачено ремонт покриття на загальній протяжності – 19,1 км, шириною 6 – 7 м. Вартість об'єкту складає 146,5 млн грн. Передбачене фінансування за грантові кошти Республіки Польщі – 2,1 млн Євро та дофінансування з обласного бюджету у сумі  67 млн гривень.
Підрядній організації видано аванс за рахунок грантових коштів в сумі - 19 440,0 тис.грн (еквівалент 630 тис.Євро).