На Львівщині за три роки реалізували проєктів міжнародної технічної допомоги на 87 млн євро

На Львівщині за три роки реалізували проєктів міжнародної технічної допомоги на 87 млн євро

21.01.2021

Впродовж трьох років на території Львівської області реалізовувався 61 проєкт міжнародної технічної допомоги на суму понад 87 млн євро. 
Про це йшлося сьогодні, 21 січня, під час заслуховування звіту Регіональної програми з міжнародного і транскордонного співробітництва, європейської інтеграції на 2018-2020 роки на комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва облради. 

У межах програми з обласного бюджету було співфінансовано 23 такі проєкти МТД на суму понад 55 млн грн. Окрім того, співфінансовано проєкти «Карпатська мережа регіонального розвитку» та «Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині», що реалізуються на території Львівської області за рахунок коштів Державного бюджету, отриманих від ЄС у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики. 

Як розповів директор профільного департаменту ОДА Роман Шепеляк, впродовж трьох років відбулося 9 візитів високого рівня до Львівської області, також було організовано 336 зустрічей з представниками іноземних держав, проводилася робота щодо розвитку міжнародного, транскордонного і міжрегіонального співробітництва, промоції та формування позитивного міжнародного іміджу Львівщини, зустрічі із представниками міжнародного наукового, культурного та експертного середовища, іноземних ЗМІ. 

У минулому році, зважаючи на карантинні обмеження через світову пандемію COVID-19, низка заходів була перенесена або проведена в режим онлайн.