На сьогодні немає ризиків для бюджетних установ щодо непідписання договорів на постачання газу за пільговою ціною, – Тарас Подвірний

На сьогодні немає ризиків для бюджетних установ щодо непідписання договорів на постачання газу за пільговою ціною, – Тарас Подвірний

07.12.2021

Станом на сьогодні, 7 грудня, з 678 бюджетних установ Львівщини 605 контрагентів уклали договір з ТзОВ Газопостачальна компанія «Нафтогаз трейдинг» на опалювальний період з фіксованою ціною 16 554 грн за тисячу кубометрів природного газу. Зокрема, із 83 комунальних установ Львівської обласної ради уклали такі угоди – 79. Всі інші перебувають у процесі їх підписання.

Про це стало відомо під час звіту тимчасової контрольної комісії обласної ради для перевірки виконання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та сфері постачання гарячої води в опалювальному сезоні 2021/2022 рр.

Як зауважив заступник голови комісії з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу, член тимчасової комісії Тарас Подвірний, процес підписання угод зрушений і на сьогодні немає ризиків для бюджетних установ щодо непідписання договорів на постачання газу за пільговою ціною.

«Обласна рада напрацює звернення до відповідальних органів щодо результатів інвентаризації газових мереж Львівської області, щодо суб’єктів господарювання, юридичних осіб - видобувачів газу на території Львівської області за місцем здійснення господарської діяльності, щодо напрацювання механізму про спільну централізовану закупівлю теплової енергії для усіх підприємств та установ комунальної власності Львівської обласної ради, щодо об’ємів видобутку природного газу надрокористувачами на Львівщині», - поінформував Тарас Подвірний.

Крім того, управлінню майном спільної власності Львівської обласної ради доручено провести аналіз укладання угод комунальними установами і за результатами виявлених фактів порушень застосувати заходи впливу до них. Це ж рекомендовано зробити і всім органам місцевого самоврядування області.