На спорткомплексі “Буковиця” стартують міжнародні змагання з гірськолижного спорту

На спорткомплексі “Буковиця” стартують міжнародні змагання з гірськолижного спорту

28.01.2021

Сьогодні, 28 січня, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак взяла участь в урочистому відкритті III міжнародних дитячих змагань “Кarpatia OPEN”. Заходи відбулися на центральній площі у Трускавці.

Самі змагання стартують сьогодні  у Бориславі на гірськолижному комплексі «Буковиця”. Цьогоріч на них зберуться учасники з 6 країн – України, Польщі, Словаччини, Білорусі, Литви та Нової Зеландії.

«Надзвичайно приємно вітати у нас на Львівщині юних спортсменів з Польщі, Словаччини, Білорусі, Литви та навіть Нової Зеландії. 
Карпатський край має величезний потенціал для розвитку туризму, гірськолижних курортів, спортивної інфраструктури. Ми, як влада, всіляко сприятимемо цьому. Адже спорт – це здоров`я, це розвиток молоді, а молодь – це наше майбутнє і наша надія.   

Маю мрію, щоб кожна громада Львівської області мала таку свою родзинку, у вигляді міжнародних змагань, фестивалів чи інших заходів, які будуть притягувати туристів та гостей з інших країн пізнавати красу Львівщини.

Бажаю спортсменам успіху та перемоги!», - зазначила під час вітального слова Ірина Гримак.

Міжнародні дитячі змагання з гірськолижного спорту для учасників віком 12-16 років відбуватимуться в три етапи, кожен – в іншій країні. Спершу – в Україні, потім – у Польщі і фінал – у Словаччині.
Заїзди триватимуть два дні. Фінальне нагородження заплановане на 29 січня на ГК «Буковиця».