Німецьке-українське товариство передало Україні швидкі для порятунку військових

Німецьке-українське товариство передало Україні швидкі для порятунку військових

21.05.2022

Два автомобілі швидкої допомоги на базі Мерседес-Спрінтер, призначені для військових госпіталів на лінії фронту, передала Україні громадська організація з Німеччини.

“Це один із прикладів правильної тилової логістики, необхідної для перемоги в цій війні, – повідомив депутат Львівської обласної ради, доброволець ТРО Іван Щурко  який привіз один із автомобілів. – Автомобілі передані в дар німецько-українським товариством Rhein Neckar e. V. з Мангейму. Молоді, активні і патріотичні люди зібрали кошти і закупили 4 автомобілі. У Німеччині автомобілі пройшли повне технічне обслуговування і були укомплектовані важливим реанімаційним обладнанням – усім, що необхідно для порятунку людей в умовах воєнного стану”.

Два автомобілі уже готові до роботи і поїдуть у військові госпіталі Запорізької і Миколаївської областей. Швидкі до верху завантажені виробами медичного призначення – фізрозчинами, крапельницями, медичним одягом.

“Як ми переконалися в дорозі, автомобілі потужні і надзвичайно витривалі, мають максимальну комплектацію і технічно справні, – повідомив Іван Щурко. – Роботи з технічного обслуговування авто проводилися на німецькому сервісі. Усі роботи власник сервісу Херберт Штокер зробив безкоштовно. Був емоційний момент – коли він нас проводжав, обняв і побажав перемоги. Хочу подякувати німецько-українському товариству Rhein Neckar і всім донорам, хто долучився до купівлі обладнання. Ми вдячні за надзвичайну підтримку Україні, яку ми відчули в Німеччині”.

Ще дві швидкі від німецько-українського товариства добровольці планують привезти до України через декілька тижнів.