Новообраний виконавчий директор Андрій Якимів: Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» стане дієвим інструментом співпраці та позитивних змін в наших громадах

Новообраний виконавчий директор Андрій Якимів: Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» стане дієвим інструментом співпраці та позитивних змін в наших громадах

05.01.2021

Виконавчим директором Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» обрано Андрія Якиміва. Відповідне рішення ухвалили члени Асоціації сьогодні, 5 січня, під час загальних зборів.

Як зазначила у вітальному слові голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, новий адміністративно-територіальний устрій та місцеві вибори змінили політичну і адміністративну карту Львівщини, тому постали нові виклики та вимоги. 

«Маємо 7 районних ради та  73 територіальні громади. Асоціація «Ради Львівщини» повинні сьогодні опікуватися громадами, забезпечити максимальний та динамічний їх розвиток. Потрібно підсилювати їх у написанні проєктів, пошуку додаткового фінансування на їх реалізацію, співпраці з міжнародними донорами та інституціями, зокрема розуміти «в які двері ми можемо постукати і де отримати кошти». Саме такі завдання сьогодні стоять перед Асоціацією», – наголосила Ірина Гримак.

В свою чергу Андрій Якимів повідомив, що до 29 січня буде презентовано Стратегію розвитку Асоціації та першочергові кроки.

Він окреслив такі основні напрямки у своїй роботі:
-    налагодження комунікації між Асоціацією, обласною радою, ОДА, головами ОТГ та районних рад;
-    створення освітньої платформи для підвищення освітнього рівня управлінців у громадах;
-    розвиток інфраструктурних інвестиційних проєктів територіальних громад;
-    налагодження міжнародної співпраці, робота з міжнародними донорами та організаціями, підготовка відповідних проєктів та конкурсів;
-    промоція та популяризація позитивних змін, рішень, заходів, які відбуваються в наших громадах.
«Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» має стане дієвим інструментом співпраці  між територіальними громадами та поштовхом до позитивних змін в регіоні», - зазначив Андрій Якимів.

Слід додати, що в межах загальних зборів головою Правління ОАМР «Ради Львівщини» обрали  голову Львівської обласної ради Ірину Гримак, заступником - Ярину Яценко (голова Новороздільської міської ради), членами правління - Віталія Кімака (голова Самбірської районної ради) та Володимира Керницького (голова Давидівської селищної ради).