«Об’єднання добровольців» відзначило посмертно орденом бійця з Дрогобиччини Івана Ісика

«Об’єднання добровольців» відзначило посмертно орденом бійця з Дрогобиччини Івана Ісика

16.03.2020

На урочистостях, організованих Міністерством оборони спільно із «Об’єднанням добровольців», що пройшли у Києві,  посмертно відзначено «Орденом Добровольця» мешканця міста Дрогобич Івана Ісика, який внаслідок тортур та поранень загинув у вересні 2014 року.

«Орден Добровольця» – почесна відзнака, яка вручається виключно один раз в рік – на День українського добровольця. Її отримують учасники добровольчих формувань, ветерани війни, бійці ЗСУ та волонтери, які проявили героїзм, мужність, незламний патріотизм відстоюючи цілісність та суверенність нашої держави.

Довідково:

Іван Васильович Ісик народився 1984 року в місті Дрогобич на Львівщині. Під час Революції Гідності був волонтером на Майдані. А наприкінці липня 2014 року поїхав добровольцем у зону АТО. 
Служив у 24-му батальйоні територіальної оборони «Айдар» Збройних Сил України – добровольчому збройному формуванні.
5 вересня  біля села Весела Гора на Луганщині, будучи важко пораненим, потрапив у полон до сепаратистів, де його катували та знущались.
Помер Іван Ісик 14 вересня 2014 року від тяжких опіків та тортур у луганському шпиталі. Тільки через місяць зусиллями волонтерів вдалося повернути тіло  в рідний Дрогобич, де його поховали на Алеї Слави.