Обласна рада погодила кредитування для будівництва на селі та забезпечення житлом молоді та учасників АТО

Обласна рада погодила кредитування для будівництва на селі та забезпечення житлом молоді та учасників АТО

18.02.2021

Сьогодні, 18 лютого, на сесії обласної ради затвердили Комплексну програму надання житлових кредитів окремим категоріям громадян у Львівській області на 2021 – 2025 роки.

Програма спрямована на підтримку індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» та забезпечення молоді, учасників антитерористичної операції та членів їх сімей житлом у Львівській області.

Право на отримання кредиту лише один раз надається учасникам антитерористичної операції на Сході України, молодим лікарям,  вчителям, спеціалістам, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях, а також громадянам України, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб.

Пріоритет при наданні кредиту мають мешканці територій, де органи місцевого самоврядування передбачили співфінансування програми із місцевих бюджетів.

У 2021 році на це планують витратити з обласного бюджету 4 млн грн. Завдяки цим коштам пільгових кредитів планують придбати 12 об'єктів в сільській місцевості та 2 квартири для молоді.

«Необхідно масово інформувати населення про програму, щоб було все прозоро, а бюджетну допомогу отримати ті, хто дійсно її потребує», - наголосив голова комісії комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Юрій Раделицький.