Обласна рада проголосувала заяву щодо неприпустимості переговорів із представниками законодавчої та виконавчої влади Російської Федерації

Обласна рада проголосувала заяву щодо неприпустимості переговорів із представниками законодавчої та виконавчої влади Російської Федерації

12.03.2020

Депутати Львівської обласної ради сьогодні, 12 березня, підтримали заяву щодо неприпустимості переговорів із представниками законодавчої та виконавчої влади Російської Федерації.

«Усвідомлюючи ризики для безпеки й національних інтересів України, які виходять із тривалої агресії Російської Федерації, ми, депутати Львівської обласної ради, засуджуємо зустрічнародних депутатів від фракції "Опозиційна платформа - За життя" із представниками Державної Думи та президентом Російської Федерації 10 березня 2020 року. У той час, коли на Сході України гинуть українські воїни під час нового загострення на фронті, загострення, яким командують безпосередньо з Москви, лідер партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчукпроводить зустріч зі свої кумом та президентом Росії Володимиром Путіним зметою обговорення так званого "парламентського виміру "нормандського формату". 
Розцінюємо такі неофіційні перемовини з керівництвом Кремля як пряму загрозу територіальній цілісності та інформаційній безпеці держави, як перехід на бік ворога в умовах воєнного стану.
Вважаємо неприпустимими будь-які сепаратистські перемовини з представниками влади Російської Федерації, до виконання умов безпеки і до повної деокупації Криму та Донбасу, виведення російських військ, встановлення контролю над українським кордоном.
Ми, депутати Львівської обласної ради, закликаємо всіх українців засудити такі антидержавницькі політичні дії представників фракції  "Опозиційна платформа - За життя", щоб продемонструвати нашу єдність та рішучість у боротьбі за Україну», - зазначено в заяві.