Обласні депутати запросять керівництво ДПС та Держгеокадастру Львівщини прозвітувати про виконану роботу

Обласні депутати запросять керівництво ДПС та Держгеокадастру Львівщини прозвітувати про виконану роботу

14.09.2021

Депутати Львівської обласної ради  хочуть заслухати на сесії звіт начальника Головного управління Державної податкової служби та начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Таке рішення прийняли члени постійної комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Львівської обласної ради під час засідання комісії 14 вересня.

Депутати зазначили, що в процесі проведення реформ, зокрема змін адміністративно-територіального устрою нашої області, а також передачі земель сільськогосподарського призначення з державної власності у комунальну власність територіальних громад, виникає необхідність розуміти, як відбуваються всі процеси.

«До депутатів надходять запити та скарги від мешканців громад та представників місцевого самоврядування. У половини з усіх об’єднаних громад Львівщини виникли проблеми через перерозподіл земель. Тому зараз варто більше інформувати суспільство про майбутнє територій, норми, правила та стандарти, які виникають  у сфері земельних відносин. Ми, депутати, хочемо першими проаналізувати цю інформацію та донести її у громади», - наголосив голова комісії  Юрій Раделицький.

За його словами, представники профільної комісії також мають низку запитань щодо адміністрування податків, зборів та платежів на Львівщині та пошуку додаткових резервів надходжень до місцевих бюджетів. Відповіді на ці запитання вони сподіваються почути від керівника податкової служби на найближчому сесійному засіданні.