Офтальмологи обласної клінічної лікарні врятували зір недоношеному хлопчику з Тернополя

Офтальмологи обласної клінічної лікарні врятували зір недоношеному хлопчику з Тернополя

18.08.2022

У Неонатальному центрі Львівської обласної клінічної лікарні допомогли врятувати зір маленькому хлопчику з Тернополя, який народився на 24 тижні з вагою 560 грамів.

До Львова він приїхав уже з вагою 1450 гр і з дуже складною патологією очей - задня агресивна ретинопатія недоношених, що потребувала якнайшвидшої високоспеціалізованої допомоги. На прийняття рішення та оперативне втручання у лікарів було всього 48 годин. 

Як розповіла лікар-офтальмолог Ірина Музичка, враховуючи сам стан сітківки і те, що судин було дуже мало - велика васкулярна зона, просто одна лазеркоагуляція не допомогла. «Тому ми спільно із вітреоретинальним хірургами прийняли рішення ввести Анти- VEGF препарат. За два тижні ми зробили допоміжну лазеркоагуляцію, а за місяць - ще одну. Ми вже точно знаємо , що з очками все буде добре, судинки ростуть як треба і наш крихітний пацієнт буде бачити», - зазначила лікарка. 

Зараз маленький Теодор важить уже 3610 гр  і скоро повернеться додому цілком здоровим. 

«У мого хлопчика буде майбутнє, наповнене здоров’ям, у мене було так багато переживань і страхів, але тепер я впевнена все буде добре, ми побороли найстрашніше - проблему із зором, ми щодня ростемо і розвиваємося, тут маємо професійну допомогу, підтримку, опіку і людяність в особі усієї медичної команди Неонатального центру», - зазначила мама хлопчика.