Олександр Ганущин нагородив Почесними відзнаками Львівської обласної ради чемпіонів «Ігор нескорених»

Олександр Ганущин нагородив Почесними відзнаками Львівської обласної ради чемпіонів «Ігор нескорених»

05.11.2018

 

05.11.2018

 

Сьогодні, 5 листопада, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та голова Львівської ОДА Олег Синютка привітали чемпіонів «Ігор нескорених» з Львівщини – Богдана Оксентюка і Сергія Шимчака, а також їх тренерів Олену Паламарчук і Володимира Латишевського.

Звертаючись до наших чемпіонів, Олександр Ганущин наголосив, що в час, коли Україна святкує 100-річчя ЗУНР, Львівська обласна рада випустила 100 пам’ятних нагород до цієї дати. «Відтак Почесними відзнаками Львівської обласної ради «100-річчя від дня проголошення Західноукраїнської Народної Республіки» нагороджуються Богдан Оксентюк і Сергій Шимчак», - сказав голова облради, вручаючи нагороди Героям.

Крім того, наші чемпіони отримають від Львівщини по 50 тис грн грошової винагороди.

Як відомо, Богдан Оксентюк (ветеран Національної гвардії України, учасник АТО з 2014 по 2018 рік) став володарем золотої медалі з легкої атлетики (біг на 1500 м), срібної та бронзової медалей з плавання (50 та 100 метрів вільним стилем). Сергій Шимчак (ветеран Збройних сил України, учасник АТО у 2014-2015 роках) виборов «золото» в командних змаганнях зі стрільби з лука та посів 4 місце у велоспорті (категорія Men's Road Cycling IRB1).

Нагадаємо, упродовж 20 – 27 жовтня, австралійському Сіднеї тривали міжнародні змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час бойових дій Invictus Games (Ігри Нескорених).

Українці привезли із Сіднею 7 золотих та 10 срібних медалей. 15 учасників української команди протягом 5 місяців тренувались та вибороли 5 місце у медальному заліку. 

Довідково:

«Ігри нескорених» (Invictus Games) - міжнародні змагання, в яких беруть участь поранені військовослужбовці та ветерани. Змагання започатковані британським принцом Гаррі та вперше відбулись у 2014 році в Лондоні.