Підтримка та турбота про літніх людей – наш обов’язок, - Ірина Гримак

Підтримка та турбота про літніх людей – наш обов’язок, - Ірина Гримак

27.01.2021

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак 27 січня здійснила робочий візит до Підбузького геріатричного пансіонату, що на Дрогобиччині Львівської області.

«Геріатричні пансіонати – важливі установи соціального спрямування, які є вкрай потрібні для нашої області.

Вони  мають бути забезпечені усім необхідним та мати належний фінансовий ресурс. Однак, на мою думку, не лише фінансовий бік у цьому питанні має бути визначальним. Дуже важливим є ставлення до  людей, які опинилися у складних життєвих обставинах або є важкохворими. Мені було приємно бачити усміхнені очі людей, які перебувають у цьому закладі, справді домашню атмосферу та привітний колектив.

Маємо ідею в області віднайти такі приміщення, які б можна було реконструювати та  обладнати під геріатричну та хоспісну допомогу. Потреба у цього станом на зараз є дуже велика. 

Підтримка та турбота про літніх людей – наш обов’язок», - зазначила Ірина Гримак.

Підбузький пансіонат розрахований на 115 осіб. Заклад має два корпуси, один із яких призначений для ліжкових  хворих. Умови проживання у геріатричному пансіонаті наближені до домашніх.
Для осіб, які там перебувають, передбачено також засоби реабілітації. 
Стареньким мешканцям пансіонату дозволяють виходити в магазин, гуляти. У них є обладнана окрема кімната, де можна розігріти придбану їжу, попити чаю, поспілкуватися з друзями.

За словами керівниці пансіонату Віри Баброцяк, заклад докладає максимум зусиль для того, щоб літні люди відчували турботу, захищеність, перебували в належних комфортних умовах. «Час від часу нам допомагають небайдужі, однак ми б хотіли мати в пансіонаті  тренажер чи спортивне спорядження для того, щоб старенькі трішки рухалися, розминалися», - повідомила Віра Баброцяк.