«Польща-Білорусь-Україна»: у Сокальському районі капітально відремонтували вулицю

«Польща-Білорусь-Україна»:  у Сокальському районі капітально відремонтували вулицю

18.05.2020

У рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» у Сокальському районі в селі Гута Савчинської сільської ради капітально відремонтували вул. Вишневу. Тут влаштовано асфальтне покриття, збудовано хідник по всій довжині вулиці.

Як відомо, даний проект під назвою «Підвищення доступності прикордонної дорожньої інфраструктури в районах: Замойському (Польща) і Сокальському (Україна) у поєднанні з промоцією екологічних проектів» є одним із переможців тематичній цілі «Доступність». Партнером з українського боку є Сокальська районна рада. Замовником робіт є Сокальська районна рада, ПКД складено за замовленням Савчинської сільської ради.

Варто зауважити, що важливість цієї дороги полягає ще й в тому, що вона проcтягається до місця проведення міжнародного фестивалю «Гута Фест».
До речі, місцеві жителі висадили вздовж хідника липову алею.

Довідково:

Програма транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020, що фінансується Європейським Союзом, має на темі підтримку транскордонних процесів розвитку у 16 прикордонних регіонах Польщі, Білорусі та України, в тому числі на території Львівської області. Програма реалізується шляхом фінансування транскордонних партнерських проектів у таких пріоритетах як спадщина, доступність, безпека та кордони. Загальний бюджет програми становить понад 180 мільйонів євро.